Relatietherapie en -coaching

BEGELEIDING DOOR RelatietherapEUT

Loopt jullie relatie al langere tijd niet meer zoals je wenst en heb je het gevoel dat je niets goed meer kunt doen in de ogen van de ander? Is er een gebrek aan communicatie? Willen jullie alles aanpakken om jullie relatie nog te redden? Als dit een onmogelijke taak lijkt, dan kan relatietherapie bij Praktijk Oase jullie wellicht de nodige steun geven.

Veel stellen met problemen wachten te lang met het zoeken van hulp en ondersteuning. Echter, hoe sneller je er hulp bij zoekt, des te groter de kans dat de relatie succesvol in stand gehouden kan worden en kan verbeteren.

De relatietherapeut gaat samen met jullie op zoek naar de onderliggende problemen in jullie relatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie je niet meer veilig voelen bij elkaar en daardoor wensen en gevoelens niet meer uit durven te spreken. De therapeut gaat met jullie aan de slag en geeft jullie inzichten die nodig zijn om hier aan te werken.

INTAKE

Bij de intake maken we kennis met elkaar en vertel je wat er aan de hand is en waar je hulp bij wilt hebben.
Vervolgens vertalen we dat naar een concrete “hulpvraag”, geformuleerd vanuit de hulp die elk van de partners afzonderlijk nodig denkt te hebben.
Deze hulpvraag is het uitgangspunt bij het begeleidingstraject.

De intake is mede bedoeld om in te schatten of je voor je problemen bij OASE aan het goede adres bent en of er de belangrijke “klik” tussen ons is.
Ook proberen we een inschatting te maken van de verwachte duur van de begeleiding.

BEGELEIDINGSTRAJECT

Na de intake volgt eerst een individuele sessie zowel met jou alsook met je partner. Op deze manier kun je vrijuit praten, waarbij je hierbij geen rekening hoeft te houden met je partner en niet bang hoeft te zijn om hem of haar te kwetsen. Ook loop je op die manier geen risico om zelf gekwetst te worden. Bij deze individuele gesprekken komen de problemen eerder aan het licht en kan de relatietherapeut beter inschatten hoe jullie ieder afzonderlijk in de relatie staan.

Na de individuele gesprekken gaan we met z’n drieën in gesprek en gezamenlijk aan de problemen werken.

Soms zal het nodig zijn dat er tussentijds nog eens een individuele sessie plaats moeten vinden, dat hangt af van hoe het proces verloopt.

Hoeveel sessies nodig zijn en hoe vaak hangt af van de aard van de problematiek en wordt in onderling overleg of gaandeweg bepaald.
Daarbij huldig ik het standpunt dat de begeleiding zo lang moet duren als nodig is en zo kort als mogelijk is.

Waar kan Oase bij helpen?

Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor jullie een moeilijke tijd in je relatie doormaken. Vaak gaat het om patronen die langzaam in het dagelijks leven zijn binnengeslopen en die uiteindelijk leiden tot een crisis. Je hebt het gevoel dat je niet genoeg begrip, liefde en respect meer voor elkaar kunt voelen. Zelfs de vriendschappelijke gevoelens kunnen verdwenen zijn.

Veel voorkomende problemen waarbij relatietherapie kan helpen:
– Verkeerde communicatiepatronen of het gebrek aan communicatie
– Seksuele problemen of het gemis aan intimiteit
– Overspel
– Gevoel van eenzaamheid binnen de relatie

Het doel van Relatietherapie

Een belangrijk doel als relatietherapeut is om duidelijkheid te krijgen over de vraag: is jullie relatie (nog) levensvatbaar of niet?
De insteek is allereerst om elkaar terug te vinden en te ontdekken wat nodig is om de relatie opnieuw tot leven te wekken.
Soms komen we echter tot de conclusie dat jullie beter elkaar los kunnen laten en opnieuw beginnen zonder elkaar. Ook in dat traject kan de relatietherapeut de nodige ondersteuning bieden.

Afspraak maken

Ben je benieuwd of ik iets voor jullie kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt mij telefonisch bereiken via 0570-769131 of een e-mail sturen naar: oase-salland@xs4all.nl 

Ook kun je het contactformulier gebruiken.

THERAPEUT
KOSTEN